Stilul scandinav… un stil care se bazeaza pe simplitatea naturala a culorilor nordice. Un stil adoptat de noi pentru amenajarea unui apartament cu trei camere dintr-un complex nou de locuinte in care am incercat sa cream un spatiu de locuire placut si luminos. Paleta de culori folosita este neutra, cu nuante calde in combinatie cu alb si negru, cu accente albastre, turcoaz, verzi, culori ce ofera calm, echilibru si incredere locuitorilor. Textura lemnului aduce locuintei un aer confortabil – un spatiu in care lemnul e prezent ofera protectie, este comod si cald.

Am incercat sa pastram un spatiu aerisit, cu corpuri de mobilier cat mai simple, in cadre, cu transparente, in care vizualul patrunde mai departe decat tactilul. Usile de stilca din dining ne conduc catre o bucatarie cu un design minimal, compact, in culori naturale. Dormitorul matrimonial este piesa principala in care se contureaza cel mai bine aerul scandinav, prin prezenta tapetului, si a texturilor mobilierului si a covorului. In dormitorul copiilor am pastrat o atmosfera calda, intima, cu o zona de dormit si o zona de lucru/joaca. Baile sunt de asemenea tratate minimal, geometrice si contrastante, pastrand transparenta si jocul de plin-gol al formelor.

Prin simplitatea si cromatica aleasa, prin texturile si mobilierul folosit, ne-am dorit sa cream un spatiu confortabil, placut, functional, in care locuitorii sa sa se simta “acasa” in fiecare colt al fiecarei incaperi.

EKENÄSET – IKEA
VITTSJÖ – IKEA
NORDMYRA – IKEA
TJUSIG – IKEA
TARBES – EGLO
PASTERI – EGLO
KIVIK – IKEA
STOCKHOLM – IKEA