Când am vizitat pentru prima oară birourile B-lay, am găsit un loc incredibil. Un spațiu plin de lucruri mai putin obisnuite intr-un birou, o atmosfera relaxata si amuzanta, care lasa senzatia ca e distractiv sa vii la birou.
Cu ajutorul unui chestionar conceput special pentru acest proiect, am investigat si analizat cerintele si provocarile angajatilor si am identificat dorintele  acestora referitoare la biroul ideal pentru fiecare dintre ei. Astfel am constatat că verdeața, senzație de “acasa”, linistea, apropierea de natura au fost recurente. Toate cele de mai sus sunt calități importante pentru a stimula creativitatea, inovația și lucrul in echipa conform studiilor psihologice.
In baza acestei cercetari, s-a dezvaluit si conturat conceptul de amenajare interioara  MOKA Studio Design si-a propus  să transforme celelalte trei etaje ale clădirii B-lay într-un spatiu de birouri unic și vibrant,tinand cont de rezultatele analizei.  Prin proiectul de amenajare interioara am intenționat să creăm o atmosfera de lucru inspirationala, relaxata, unde sa te poti concentra, care  integreaza natura și  insufla calmul, cu zone animate special proiectate.
Pornind de la aceste idei, s-a conturat tema călătoriei: la etajul 3 a fost simulat un vagon de tren ale carui  compartimentari asigură intimitatea și oferă bucuria unei călătorii în care fiecare isi stabileste peisajele la alegere. Atmosfera din acest etaj este ca o călătorie cu trenul în care peisajele și personajele se schimbă în jurul tău, în cele din urmă având posibilitatea de a te separa dacă simți nevoia de solitudine. Tot la acest etaj există și o mediateca, unde linistea este garantată. Aici angajatii se pot retrage pentru a asculta muzica preferatade pe vinil în căști, pentru a se bucura de un documentar sau pentru a explora și se bucura de farmecul cărților tipărite, de a împrumuta cărțile preferate altor colegi, de a găsi afinități comune, chiar de a înțelege detalii nebanuite despre cei din jur. Preferințele de lectura oferă într-adevăr cea mai sinceră oglindă a sufletului și caracterului unei persoane.
La etajul 4 lucrurile devin mai ușoare, mobilierul se atenuează ușor, iar la fel ca și forța centrifugă care provine de la mișcare, spațiile sunt aranjate pe perimetru, permițând organizarea diferită a centrului camerei în funcție de cerințele momentului. La acest etaj, zona de recreere este izolată fonic și separată, fiind prevăzut un spațiu pentru  duș – extrem de util angajatilor care vin la birou dupa ora de sport.
In aceasta propunere de amenajare interioara vegetația este elementul recurent care apare în toate spațiile, le unifica și elimină senzația ca te afli intr-o cladire de birouri. Emoția generală pe care am dorit să o creăm este a unui loc cald, plin de viață, integrat în natură, aproape de pământ, indiferent de înălțimea etajului.
La sfârșit, ajungi in cer –  un cer unde totul este inversat, unde natura are o întorsătură surprinzătoare, înconjurată de lumină care se dezvaluie într-un spațiu versatil, unic, neconvențional.
Acest concept  de design interior evoca ideea de mișcare, de evoluție … așa cum se întâmplă în viață. Parametrii, coordonatele și în special decorul se schimbă mereu. Mișcarea înseamnă evoluție, avansare, ascensiune – in acest spatiu fiecare isi seteaza propriul ritm de miscare. Iar pe masura ce urci, ajungi in cer.